Workshop bitloos rijden

Workshop bitloos rijden Altijd al eens het bitloos rijden uit willen proberen?  Dan is deze workshop geschikt!

Bij deze workshop kan je het ervaren hoe het is om bitloos te rijden met jou paard/pony. Als je het spannend vind kan er ook eerst een bit bij aan gemaakt worden, hier heb ik speciale hoofdstellen voor. 
De workshop begint met een voorstelrondje en uitleg van het materiaal en het type hoofdstel wat ik mee neem. Dan gaan we de hoofdstellen passen bij de paarden en/of pony's en dan kan er gereden worden. De deelnemers kunnen zelf aangeven wat ze willen doen in de les. Losse oefeningen, proefjes, springen of zelf uittesten hoe het paard erop reageert is allemaal mogelijk.

Bij deze workshop is het belangrijk dat de deelnemers ervaren zijn met paardrijden en kunnen stappen, draven en galopperen. Een eigen paard is niet nodig, maar de deelnemer dient wel zelf een paard te regelen. Een manege/lease paard is ook geschikt om hieraan mee te doen. Het is aan te raden dat de combinatie met elkaar gewend is onder de bekende omstandigheden.
Deze workshop is dus ook geschikt voor maneges 

Voor deze workshop heb ik een geschikte en veilige rijbaan nodig en kan binnen en buiten gegeven worden, mits het weer het toe staat.
Als de deelnemers willen springen dient er ook veilig en voldoende springmateriaal aanwezig te zijn op de locatie.

Deze workshop is voor elke leeftijd, de deelnemers moeten wel ervaren zijn met paardrijden.
Er kunnen maximaal 6 deelnemers per workshop meedoen en maximaal 3 workshops per dag.Het minimim aantal deelnemers is 4. Een workshop duurt ongeveer 1 uur.
Kosten zijn €20,- per deelnemer exclusief reiskosten en inclusief het gebruik van de hoofdstellen. De workshop kan gegeven worden door heel Drenthe en een klein stukje van Groningen, Friesland en Overijssel.