Over Quality First Horseproducts

Welkom bij Quality First Horseproducts,

Quality First Horseproducts is een hobbymatig bedrijfje geworden en op deze website deel ik mijn creaties. Ik heb nogsteeds een grote passie voor het maken van Biothane producten en dit blijf ik ook hobbymatig doen. 
In 2015 ben ik begonnen met het maken van touwhalsters met de naam Quality First Touwproducten. Dit begon met touwhalsters maken
voor mijn eigen paarden waarvan ik foto's deelde op mijn eigen sociale media. Hierop kreeg ik leuke reacties en mensen wilde de halsters wel overnemen. Toen dit steeds vaker gebeurde ben ik in de leer gegaan om de halsters echt perfect te kunnen maken en ook touwhalsters op aanvraag te kunnen maken en verkopen en heeft mijn bedrijfje ook eigen sociale media gekregen.


Toen ik in de leer was ben ik toen ook in aanraking gekomen met Biothane, dit vond ik direct al geweldig spul! Ik ben verder in de leer gegaan met Biothane en PPM touw en combinaties hiervan. Ik heb alle technieken, informatie en opties geleerd en mensen werden erg enthousiast over mijn creaties.
De vraag naar Biothane producten werd steeds groter en in 2018 veranderde ik de bedrijfsnaam naar 'Quality First Horseproducts' omdat ik niet alleen meer touwproducten verkocht. In 2020 werd de vraag groter en was ik niet meer echt een hobbybedrijfje, dus ik heb het bedrijf ingeschreven bij de KvK om een officieel bedrijf te worden. Het bedrijfje is wel altijd klein gebleven omdat ik het meer als hobby erbij wilde doen om mijn hobby te kunnen delen met mensen.

In 2022 ben ik dus ook in de KOR gegaan omdat ik een kleine ondernemer ben.


Helaas zijn er steeds meer mensen begonnen met het verwerken van Biothane en namaak producten daarvan, door de namaak producten aan te bieden als het officiële Biothane kan het goedkoper aangeboden worden dan dat ik dat kan. Ik vind persoonlijk het namaak Biothane niet prettig werken dus dit heb ik niet in mijn assortiment waardoor ik ook de inkoopprijs van het officiële Biothane hoger is. Hierdoor kwamen er minder klanten naar mij en heb ik in 2024 besloten om mij uit te schrijven bij de KvK en weer als hobbybedrijfje te gaan werken. 
Mijn creativiteit kan ik dus nog delen via deze site, maar echt een verkoopsite waar je kan bestellen is helaas niet meer mogelijk.


Mocht u nog vragen hebben ben ik wel altijd bereikbaar via qualityfirsthorseproducts@gmail.com