Disclaimer

Algemene Disclaimer Quality First Horseproducts
-Gebruik van de producten van Quality First Horseproducts is altijd op eigen risico.
- Quality First Horseproducts is niet aansprakelijk voor eventuele ongevallen waarbij de producten zijn betrokken. De producten worden zo sterk mogelijk gemaakt, het kan voorkomen dat er een zwakke plek in het product zit.
- Wanneer er foto's opgestuurd worden wordt er direct toestemming gegeven voor het delen van de foto's. Mocht er geen toestemming gegeven worden, vermeld dat dan duidelijk in uw begeleidende bericht.

Retourneringsbeleid:
-Producten die op maat en naar wens gemaakt worden kunnen niet retour genomen worden.
           - De meeste producten worden naar uw wens samengesteld. Hierdoor kunnen de meeste producten niet retour genomen worden. 
-Retouraanvraag dient binnen 14 dagen na ontvangst van het product aangevraagd te worden. Dit is niet geldig op de producten die op maat en naar wens gemaakt zijn. Dit zijn de meeste biothane producten
-Alles wordt met de hand gemaakt en fouten zijn menselijk. Mocht er een fout voorgekomen zijn, wordt er in overleg een passende oplossing gevonden.


Annuleringsbeleid:
-De meeste producten worden naar wens gemaakt, niet al het benodigde materiaal is op voorraad en moet besteld worden naar de wensen van de klant. Zodra er kosten gemaakt zijn voor het leveren van het bestelde product worden deze kosten in rekening gebracht.
-Wanneer de bestelling betaald is, worden de materialen besteld. Daarna kan uw bestelling niet meer kosteloos geannuleerd worden. Er zijn dan kosten gemaakt voor uw bestelling die dan in rekening gebracht worden.

Wat is Biothane?
- Biothane is een kunststof leervervanger. Het bestaat uit een geweven kern die gehuld is met een kunststof coating.
- Biothane is geheel vegan, het is een idervriendelijk alternatief van leer.
- Biothane is zeer sterk. Onder normale omstandigheden zal het niet scheuren of breken. Biothane heeft een breekkracht van 160 tot 450 kg
- Biothane blijft altijd flexibel, je hoeft het niet in te vetten.
- Biothane heeft een goede grip. Ook als het vochtig is blijft het zijn grip goed behouden,
- Biothane rekt niet uit en krimpt ook niet. Het blijft zijn vorm behouden en zal niet ruimer of krapper worden.
- Biothane neemt geen vocht op en verkleurt onder normale omstandigheden niet. (neon kleuren kunnen afgeven aan andere kleuren biothane, lichte kleuren kunnen de neon kleuren opnemen. Let hierop bij het opbergen)
- Biothane is zeer hygiënisch, gemakkelijk schoon te maken.

Fournituren:
- Biothane is heel sterk, maar de fournituren zijn vaak de zwakke plekken. Omdat de producten soms onverwoestbaar blijken, maar ik er altijd een zwakke plek in.
-Fabrieksfouten kunnen voorkomen in de fournituren. Quality First Horseproducts probeert deze optijd te signaleren en te verwijderen maar kan hierop geen garantie geven. Sommige fabrieksfouten zijn niet direct met het blote oog zichtbaar.
- Producten die niet goed droog worden opgeborgen, kunnen gaan roesten. Dit is normaal, maar niet goed voor de veiligheid. Aan te raden is om de producten na gebruik goed schoon EN droog te maken en dit ook bij te houden.
-RVS en messing fournituren roesten minder snel/niet, messing heeft de neiging om na verloop van tijd te verkleuren. Ook deze fornituren zijn niet 100% roestvast en dit ligt ook aan hoe het product onderhouden wordt.

Copyright:
- Foto's en informatie mogen niet gebruikt worden zonder toestemming.
- Mochten de foto's en informatie van Quality First Horseproducts gebruikt worden zonder toestemmingen worden er stappen ondernomen.