Doordat ik werk met biothane, kan ik ook hoofdstellen maken waarbij je tegelijkertijd met bit en bitloos kan rijden. Zo kan ik u en uw paard begeleiden met de overgang van bit naar bitloos. Ik help u met het afstellen met het hoofdstel en door te rijden met dubbele teugel kan u de bitteugel erbij pakken wanneer het nog niet vertrouwd voelt, en wanneer het wel vertrouwt voelt kan u de bitteugel op de hals leggen en vastclippen aan de zadelclip en de bitloze teugel erbij pakken. Zo wordt de overgang van bit naar bitloos minder groot voor ruiter en paard.
Ik kan helaas nog geen lessen geven op mijn eigen locatie, hopelijk komt daar later verandering in. Daarom is het wel noodzakelijk dat er gereden kan worden op een eigen locatie of op een andere locatie op eigen kosten.
Naar mijn idee kan overal gereden worden en niet alleen in een bak. In een vlakke weide kan ook gereden worden en afmetingen en letters zijn niet altijd noodzakelijk. Wel handig, niet noodzakelijk.
Ik ben zeer flexibel en ik kijk niet snel ergens van op. Alle rassen en leeftijden zijn bij mij welkom, natuurlijk wel lettend op het paardenwelzijn.

Tarieven:
Half uur les maximaal 2 combinaties. Per combinatie €25,- inclusief gebruik hoofdstel.
Heel uur les maximaal 2 combinaties. Per combinatie €40,-  inclusief gebruik hoofdstel.