Instructie, Trainingen & Clinics



Voorstelrondje! 

Ik ben Serena (1999) en in woon in Midden Drenthe. Oorspronkelijk kom ik uit Noordwijk aan Zee en toen ik vijf jaar was zijn mijn ouders naar Midden Drenthe verhuisd. Dit was ook de mogelijkheid om paarden aan huis te nemen.
Bij het huis kregen we Duncan. Duncan is een Welshpony van 1.23 meter uit ongeveer 2003. Zijn leeftijd is niet vast omdat de vorige eigenaren dat niet zeker wisten. Duncan heeft helaas een trauma opgelopen op stal en heeft weinig vertrouwen in de mensheid. Door veel met hem aan te werken is dit al veel minder erg geworden en wordt hij na een lange tijd een hele leuke pony. Vroeger hebben ik en mijn zussen nog op hem gereden, maar we lagen er vaker naast dan dat we erop zaten. Dit ook wegens gebrek aan kennis.
Half 2017 werd Duncan officieel van mij en ging ik meer met hem werken. Hij is soms wat happerig dus ik heb hem leren apporteren. Zo kan hij in dingen bijten zonder dat hij er kwaad mee doet.
Ook heb ik hem verder beleerd onder het zadel met hulp van een lichte ruiter. Duncan vond het geweldig om voorop te lopen op buitenrit en om te springen. Helaas is er momenteel geen ruiter voor Duncan omdat zijn vorige ruiter hem ontgroeid is.
Omdat ik zelf wat meer met Duncan wilde doen behalve grondwerk, heb ik hem beleerd voor de kar. Dit vond hij helemaal geweldig en hij pakte het ook zeer goed op. Vanwege zijn hoogte-lengte verhouding was de sulky vrij groot en was de hele wendbaarheid van hem weg. Daarom ben ik nu met hem aan het horseboarden. Hij doet het erg goed, ik vind het wat lastig. De uiteindelijke bedoeling is dat Duncan een parcoursje van cavelettis gaat springen en ik op mijn mountainboard er achteraan ga. Op die manier kan ik zijn springtalent toch zelf gebruiken zonder dat ik erop zit. 





Met mijn eigen paard Quality First (2004, Tinker x Tuiger) is dit bedrijf begonnen. Door haar ben ik begonnen met touwproducten maken en kwaliteit staat bij mij ook hoog in het vaandel. De naam heeft dus een dubbele betekenis. Bij het ophalen van PPM touw bij mijn leverancier ben ik in aanraking gekomen met biothane. Ik ben bij haar in de leer gegaan en heb alle kneepjes van het vak geleerd.
Quality is niet het makkelijkste paard, zo heb ik dus veel ervaring op kunnen doen met oplossingen zoeken voor verschillende problemen.
Ik heb mijn ORUN II diploma aan Quality te danken. Zonder haar had ik nooit mijn droom waar kunnen maken. Op mijn stageplaatsen mocht ik manegelessen geven en dit vond ik erg leuk, en mijn lesklanten reageren ook positief op mij bij de juiste klik.
Quality heeft mij zeer veel geholpen op het gebied van trainen en lesgeven waardoor ik dus mijn examen kon halen. Ik moest verplicht een eigen paard hebben voor de ORUN en ikzelf heb geen stevige auto, dus ik heb tweedehands een leuk vrachtwagentje gekocht waar Quality graag in stond en zo ben ik op les gegaan om ons voor te bereiden op de ORUN. De ORUN zelf in Ijsselmuiden ging niet zo goed, maar we zijn alsnog in één keer geslaagd en nu kan ik mijn passie gediplomeerd voortzetten. Ik heb lessen gegeven aan kinderen en volwassen van zowel maneges als particulieren

Door vele ervaringen op te doen heb ik mijn stijl van lesgeven ontwikkeld. Ik geef les en kijk ook naar het paard. Een paard is een levend wezen en geen machine die alles maar doet wat je hem opdraagt.

Mijn ervaringen zijn in zowel het springen, als dressuur, als vrijheidsdressuur, als mennen, als trailer/vrachtwagen laden en ook nog horseboarden. Dit allemaal zowel met bit als bitloos. Springen en Horseboarden vind ik het allerleukste om zelf te doen, maar ik ben iedereen bereid om te helpen met welke vraag dan ook.
Ik heb geen voorkeuren of iets dergelijks. Iedereen mag hulp bij mij vragen. Jong, oud, ervaren, onervaren, pony's, paarden, bit, bitloos noem maar op. Ik probeer iedereen te helpen