Skijoring tuig

59,95

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Skijoring

Beschikbare opties:

Bestellen

Omschrijving
Met dit tuig kan je gemakkelijk achter je paard of pony aan skiën, snowboarden, skateboarden noem maar op!
Als het paard of pony gewend is aan dit werk is dit tuig gemakkelijk voor kortere ritjes en snel op- en aftuigen. Dit tuig bestaat uit een borsttuk met daaraan vast de strengen. 2 banden over de schoft en rug van het paard/pony zorgt ervoor dat er niet in het tuig gestapt kan worden. Door dit eenvoudige design is er dus geen singel nodig.
Het tuig kan bij verkeerd afstellen en/of scherpe bochten waarbij hetgene wat gesleept wordt hoger staat dan de pony over de rug van de pony naar 1 kant schuiven. Houd hiermee rekening als een lang persoon achter een kleine pony gaat skiën.


Het tuig bestaat uit een borststuk met strengen en twee ophouders.  Lijnen, Leidsels, koppelstukken en hoofdstellen zijn los te bestellen.

Voor Mini(mini)shet tuigen kan het tuig geheel van 25mm biothane gemaakt worden. Grotere maten hebben een borsttuk van 32mm of 38mm breed biothane wat alleen in zwart, oranje of donkerbruin verkrijgbaar is.

Een pony en/of paard moet bekend zijn met het slepen van voorwerpen en het werken met lange lijnen. Ervaring met het werken voor een menkar kan ook. Enige voorbereiding is dus zeer aangeraden voordat er gewerkt wordt met een skijoring tuig.
Het gebruik van het Skijoring tuig is op eigen risico. Quality First horseproducts is niet aansprakelijk voor eventuele schade.

Bij dit hoofdstel zijn extra's mogelijk. Bekijk de mogelijkheden in het kopje "extra's"